Monday, May 14, 2007

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ...

Έγινε ένα περιστατικό το Σάββατο στο βιβλιοπωλείο, που πραγματικά με έκανε έξω φρενών.

Ήρθε μια κυρία στο μαγαζί με το παιδάκι της, το οποίο πρέπει να ήταν γύρω στα τέσσερα. Όπως είναι φυσικό, από την πρώτη στιγμή το βλέμμα του μικρού έπεσε κατευθείαν στην παιδική βιβλιοθήκη όπου υπάρχουν και κάποια παιχνιδάκια. Έτσι, καθώς η μαμά κοιτούσε τα βιβλία που την ενδιέφεραν, το παιδί έπαιζε. Όταν κάποια στιγμή κατάλαβε ότι το παιδί δεν ήταν δίπλα της άρχισε να φωνάζει:
-Κωστάκη, έλα γρήγορα εδώώώώώ...Κωστάκη, δεν ακούς παιδί μου τι σου λέω; Τσακίσου και έλα κοντά μου μην έρθω εκεί και σε μαυρίσω στο ξύλο!!!!
Έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Γύρισαν τα μυαλά μου ανάποδα σας λέω. Δεν μπορώ με τίποτα να βλέπω γονείς να πουλάνε τσαμπουκά στα ίδια τους τα παιδιά. Ώπα κοπελιά, τι έγινε όπου μας παίρνει κάνουμε αγριάδες; Μου ήρθε να την πλακώσω στις κουτουλιές σαν τον Ζιντάν!!
Η κυρία αυτή δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία που χρησιμοποιεί την απειλή του εκφοβισμού και του ξύλου ως τον πλέον εγγυημένο τρόπο αντιμετώπισης "δύσκολων" καταστάσεων*. Σίγουρα, θα έχετε πετύχει και 'σείς αρκετούς τέτοιους στην καθημερινότητά σας.
-Αφού δεν καταλαβαίνει αλλιώς!
Και 'σύ βρε ΗΛΙΘΙΕ δεν καταλαβαίνεις τις πραγματικές ανάγκες του ίδιου σου του παιδιού αλλά εκείνο δεν σε πλακώνει στις γρήγορες.
Δεν ξέρω πολλά πράγματα και ίσως να έχω άδικο. Παρ' όλα αυτά θα προτιμούσα να άκουγα από την συγκεκριμένη κυρία και από κάθε γονέα, αντί για την κοινότυπη έκφραση "Τσακίσου και έλα εδώ", την φράση για παράδειγμα "Περίμενε παιδί μου και έρχομαι τώρα εγώ κοντά σου".
Τα παιδιά, σχεδόν από την μέρα της γέννησής τους έχουν αποκτήσει ήδη την δική τους προσωπικότητα (αυτό το ξεχνάνε συνήθως οι γονείς και προσπαθούν να τους περάσουν τη δική τους) και είναι σαφώς πολύ πιο μπροστά από τους γονείς τους. Έτσι, λοιπόν, αντί να ζητάμε από τα παιδιά να κάνουνε βήματα πίσω, καλό θα ήταν να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τους χαζοεγωϊσμούς και να ακολουθήσουμε το ρυθμό τους, μέχρι εκεί που μας βαστούν τα πόδια μας.
Ελπίζω, όταν μετά από αρκετά χρόνια θα διαβάζουν τα παιδιά μου το συγκεκριμένο άρθρο, να είναι περήφανα για τον πατέρα τους... με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα έχω καταφέρει να εφαρμόσω αυτά που έγραψα...

11 comments:

Tf said...

Και που 'σαι ακόμα...

Nobody said...

Της είπες τίποτα να καταλάβει ότι δεν μιλάνε έτσι στα παιδιά και μάλιστα μπροστά σε ξένους?

Σοφία said...

Δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς είναι ακατάλληλοι για τη θέση που τους έδωσε ο Θεός και η φύση.

Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά έχουν εκπληκτικές αντοχές.

prophet81 said...

@tf...prophetική η σκέψη σου!Ελπίζω να μην έχει και συνέχεια γιατί θα αρχίσω να πλακώνω κόσμο!

@nobody το έχω κάνει αρκετές φορές έξω στο δρόμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Σάββατο ήταν σε πιο light κατάσταση και φυσικά με κρατούσε η θέση μου στο βιβλιοπωλείο. Το περιστατικό το ανέφερα ως την ελάχιστη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά ανάμεσα στους δεσμούς των γονέων και των παιδιών. Κάποιος φταίει, και σίγουρα δεν είναι τα ίδια τα παιδιά. Άρα ποιος είναι;

@σοφία από τώρα σε καμαρώνω ως μια μελοντική "χαζομαμά". Εύχομαι όλα αυτά που λέμε τώρα να μην τα λουστούμε κάποια στιγμή αργότερα...

Φιλιά στα μούτρα σε όλους...

prophet81 said...

Ξεσκονίζοντας τα ράφια του βιβλιοπωλείου, έπεσε το μάτι μου στον Ντοστογιέφσκι. Αν έγραφε κάτι για την κακοποίηση των παιδιών θα το ονόμαζε, μάλλον, "Έγκλημα χωρίς τιμωρία"!!
Ωράριο τέλος, πάω για φαγητό!

david santos said...

It places fhoto of Madeleine in your bloggue


Missing Madeleine!
Madeleine, MeCann was abduted from Praia da Luz, Portugal on 03/03/07.

If you have any information about her whereabouts, please contact Crimestoppers on 0800555111 Please Help

Anonymous said...

ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!

ΝΑ ΔΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΠΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ...ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...

prophet81 said...

@david santos...what?

@αφροδίτη όλα αυτά είναι σημάδια της απαξίωσης του γάμου, ενός θεσμού που κάποτε ήταν ένα αξιόπιστο τμήμα του κοινωνικού ιστού. Τα σημάδια είναι εμφανή, με την αύξηση των συμβιώσεων εκτός γάμου (αυτό ίσως και να μην είναι τόσο κακό), τον πολλαπλασιασμό των μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και με τον πολύ υψηλό αριθμό διαζυγίων. Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, διαβρώνουν την οικογενειακή ζωή και καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών...(σόρυ αλλά με έπιασε το κοινωνιολογικό μου!).

Πω πω ξαναδιαβάζω αυτά που έγραψα και μου φαίνονται πολύ Καρατζαφέρικα! Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια! Καρατζαφέρης και στα μούτρα σας...πολιτικάντιδες-λαμόγια..
Φιλιά πολλά!

Anonymous said...

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΦΤΑΝΕΙ...!!!!!!!!!!!!!!!!

prophet81 said...

@αφροδίτη συμφωνώ μαζί σου!Κάτω η δικτατορία του Μάρξ...ζήτω ο Βας ο Παρασκευάς!

prophet81 said...

@ ο David Santos πρέπει να εννοεί το κοριτσάκι που χάθηκε στην Πορτογαλία .Η αστυνομία εκεί έχει εξαπολήσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει το κύκλωμα των παιδεραστών.