Sunday, April 1, 2007

ΠΟΣΟ ΠΙΝΟΚΙΟ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;;;;


Γραφείο Τύπου...1η Απριλίου 2007…Ώρα 12:25…Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος μπροστά στους δημοσιογράφους προβαίνει στον απολογισμό της τριετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός των άλλων ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει:
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε μέσα στο περιορισμένο διάστημα των τριών ετών να φτάσει στην επίλυση πολλών και σημαντικών προβλημάτων της χώρας μας. Κάνοντας μία αναδρομή θα προσπαθήσω να αναφερθώ στα σημαντικότερα ζητήματα που βασάνιζαν την Ελλάδα για πολλά χρόνια και που αποτελούσαν τροχοπέδη για την αναπτυξιακή της πορεία. Θα ξεκινήσω την αναφορά μου από την ωρολογιακή βόμβα της Ολυμπιακής η οποία απενεργοποιήθηκε εγκαίρως από την κυβέρνηση με λεπτούς και σωστούς χειρισμούς. Δόθηκε μάχη τόσο σε επίπεδο επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε νομικό επίπεδο και βρέθηκε η χρυσή τομή του ζητήματος, η οποία απορρίπτει παμψηφεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Airways και ταυτόχρονα την καθιστά ως τον εθνικό μας αερομεταφορέα και μάλιστα με το ίδιο όνομα και με τη μεγαλύτερη ασφάλεια πτήσεων. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν χωρίς την παραμικρή μείωση του κεφαλαίου της εταιρείας, χωρίς τον περιορισμό του στόλου των αεροσκαφών και των εργαζόμενων και χωρίς την περικοπή πτήσεων εσωτερικού ή εξωτερικού.
Σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης θεωρείται ο εντοπισμός και η εξάρθρωση του παραδικαστικού κυκλώματος αλλά και η διαλεύκανση της υπόθεσης του χρηματιστηρίου (μετοχές – φούσκες). Μετά την σύλληψη των Βαβύλη, Μπουρμπούλια και Ηλία, ακολούθησαν προσαγωγές πολλών επιφανών πολιτών της χώρας, με ή και χωρίς αξιώματα. Τα μέλη, λοιπόν, της συμμορίας που δρούσε στους κόλπους της Δικαιοσύνης με σκοπό το οικονομικό όφελος, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον Κορυδαλλό αφήνοντας έτσι τις δικαστικές αρχές να επιτελούν το έργο τους με διαφάνεια και αφοσίωση, ξανακερδίζοντας παράλληλα την εκτίμηση και στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Το τελευταίο νομοσχέδιο που προώθησε το Υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στη Βουλή, έφερε πραγματικά τα πάνω κάτω στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και των απασχολουμένων στη Δημόσια Διοίκηση. Σύμφωνα με τις νέες αυτές ρυθμίσεις αναδιοργανώνεται πλήρως ο, μέχρι πρώτα, στενός δημόσιος τομέας και αποκαθίστανται οι κακές σχέσεις κράτους – πολίτη, το έλλειμμα διαφάνειας που υπήρχε αλλά και το υψηλό κόστος σε σχέση με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η κυβέρνηση κατάφερε, λοιπόν, να πατάξει το τέρας της γραφειοκρατίας, που αποτελούσε μόνιμη πηγή αλλοτρίωσης του σύγχρονου ανθρώπου και παράλληλα να αναπτύξει νέες ευέλικτες δομές διοίκησης , να απλουστεύσει την νομοθεσία και τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των δημόσιων πόρων, να εισάγει νέες τεχνολογίες και πάνω από όλα να ενδυναμώσει τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και να καθιερώσει διαδικασίες αξιολόγησης της διοικητικής δράσης.
Επίσης, η κυβέρνηση μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης κατάφερε να αντιληφθεί την αξία της καινοτομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως βασικούς οδηγούς για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την ανάπτυξη και δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας υψηλότερης παραγωγικότητας και καλύτερης ποιότητας. Έτσι, εφάρμοσε μία ενεργητική πολιτική για την απασχόληση η οποία περιλάμβανε γενναία κίνητρα σε όσους θα αποφάσιζαν να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν την απλοποίηση των διαδικασιών έναρξης και λειτουργίας (περιστολή της γραφειοκρατίας), χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων (αγροτουρισμός, βιολογικές καλλιέργειες) και μείωση των φορολογικών συντελεστών. Επίσης, μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ενσωμάτωση, ενισχύθηκε η επιχειρηματικότητα ορισμένων «δύσκολων» ομάδων του πληθυσμού όπως είναι οι νέοι, οι ανάπηροι και οι γυναίκες. Μάλιστα, όσον αφορά την τελευταία κατηγορία, η κυβέρνηση φρόντισε ιδιαίτερα την συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής μέσα από την δημιουργία και την λειτουργία περισσοτέρων ολοήμερων δημοτικών και νηπιαγωγείων που είναι υπεύθυνα για την φύλαξη των παιδιών. Όλα τα παραπάνω, είχαν ως αποτέλεσμα την διατήρηση υψηλών ρυθμών αύξησης του Α.Ε.Π. (πτώση του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα) κάτι που βοήθησε αυτόματα στην δημιουργία περισσότερων νέων θέσεων εργασίας, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τα συντονισμένα μέτρα βελτίωσης της παραγωγικότητας της εργασίας να έχουμε μια συνακόλουθη αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας. Βέβαια, στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας συνέβαλε σημαντικά η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης (ΟΑΕΔ, Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης) και η εξατομικευμένη προσέγγιση του συνόλου των ανέργων από τους εργασιακούς συμβούλους. Τεράστια σημασία δόθηκε και στην ανάπτυξη της περιφέρειας μέσα από την δημιουργία υποδομών όπως για παράδειγμα την αναβάθμιση των λιμανιών και του οδικού δικτύου, έτσι ώστε να προσελκυσθούν νέες επιχειρήσεις οι οποίες θα αναζητήσουν εργατικό δυναμικό από την εκάστοτε περιοχή συμβάλλοντας παράλληλα στην μείωση της ανεργίας.
Την στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο, σχεδόν καθημερινά αυξάνεται η αγωνία για την έλλειψη πετρελαίου, στην χώρα μας επιχειρείται από την κυβέρνηση, σε συνεργασία και με άλλες οικολογικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace, η πλήρης πετρελαϊκή απεξάρτηση. Η προσπάθεια αυτή έχει στεφθεί από απόλυτη επιτυχία καθώς έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που διαθέτουμε ως χώρα και που περιλαμβάνονται ο ήλιος, οι πλούσιοι υδάτινοι πόροι και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν συχνά. Μέσα, λοιπόν, από τα αιολικά πάρκα, τα φωτοβολταϊκά συστήματα και την ανακύκλωση των απορριμμάτων κατάφερε η Ελλάδα να έχει μεγάλο ενεργειακό όφελος και μάλιστα με μια διαδικασία που γίνεται αθόρυβα, αξιόπιστα και με μηδενική ρύπανση. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα προωθείται ένα καινοτόμο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόγραμμα που σχετίζεται με το σύστημα διασποράς του βρόχινου νερού, δηλαδή με την μεταφορά των επιφανειακών νερών σε όλα τα σημεία των πόλεων με τρόπο που να ποτίζονται όλα τα δέντρα.
Επιπλέον, η χώρα μας, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάφερε να έχει χαμηλότερα ποσοστά επικινδυνότητας όσον αφορά τα οδικά της δίκτυα. Όλα αυτά εξαιτίας της κατασκευής κλειστών δρόμων (π.χ. το πέταλο του Μαλιακού), με διαρκή συντήρηση, διαχείριση και σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές. Στην κατεύθυνση αυτή βοήθησε πάρα πολύ και η αστυνομία με τον συνεχή και παντός καιρού έλεγχο της αντικανονικής οδήγησης και σαφώς με την σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Με όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις, η χώρα μας άρχισε να αλλάζει ριζικά και να δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο χωρίς επιτρέψτε μας να πούμε αν είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Η αστυνομία έχει πλέον καθαρά προληπτική διάθεση και μάλλον τείνει να γίνει διακοσμητικό στοιχείο στην ελληνική κοινωνία. Τα άτομα που αποτελούσαν τα ΜΑΤ δεν δικαιολογούσαν πλέον την ύπαρξή τους και μετατέθηκαν σε άλλες θέσεις πιο ειρηνικές και με περισσότερο ποιοτική συνεισφορά στην κοινωνική πραγματικότητα.
Οι συνταξιούχοι, μετά τις γενναιόδωρες αυξήσεις που εισέπραξαν από την κυβέρνηση σταμάτησαν τις διαδηλώσεις και τώρα απολαμβάνουν ήρεμα με τα εγγόνια τους το πέρασμα της τρίτης ηλικίας, δικαιωμένοι για όσα κατάφεραν να προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια που πουλούσαν την εργατική τους δύναμη.
Οι φοιτητές εφοδιασμένοι πλήρως με όλες τις απαραίτητες υλικές και τεχνικές υποδομές, συγκεντρώνονται αποκλειστικά στην μελέτη και την επιστημονική τους κατάρτιση, απαλλαγμένοι από άλλου είδους εκπαιδευτικά προβλήματα.
Τέλος, οι εργαζόμενοι, χωρίς το άγχος πλέον της οικονομικής τους εξασφάλισης και το φόβο μιας επερχόμενης ξαφνικής απόλυσης, επιτελούν με όλη τους την ψυχή το έργο που έχει αναλάβει ο καθένας τους να φέρει σε πέρας. Το ευέλικτο, άλλωστε, ωράριο εργασίας που τους προσφέρετε τους δίνει αυτόματα το δικαίωμα να έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο ούτως ώστε να απολαμβάνουν τις χαρές της οικογενειακής τους ζωής και να εξασκούν τις αγαπημένες δραστηριότητές τους.»
Κάπου εδώ κρίναμε σκόπιμο, για να μην σας κουράσουμε, να σταματήσουμε την αναδρομή της διακυβέρνησης του τόπου μας από την Νέα Δημοκρατία, χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητείται το γεγονός ότι θα κάναμε ακριβώς το ίδιο πράγμα αν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Άλλωστε, λίγο πολύ όλοι έχουνε μερίδιο για την υπάρχουσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Να είστε σίγουροι ότι η περιήγησή μας αυτή θα μπορούσε να συνεχιστεί με την ανάλυση άλλων ζητημάτων μεγαλύτερης (συντάξεις, εκπαίδευση, νοσοκομεία, καταπολέμηση ρατσισμού, κ.ά.) ή και μικρότερης (κατασκευή του Μετρό στην Θεσ/νίκη, τουρισμός, επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, κ.ά.) σημασίας αλλά εξίσου σημαντικά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του Έλληνα πολίτη.
Εμείς οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να ξεχνάμε ότι πολλές φορές τα παραμύθια είναι η απεικόνιση της ίδιας της ζωής ή και το αντίστροφο. Έτσι, λοιπόν, μην σας φαίνεται περίεργο οποιαδήποτε ομοιότητα διακρίνετε μεταξύ του Πινόκιο και των πολιτικών. Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι ο ελληνικός λαός ταυτίζεται απόλυτα με τον μάστρο – Τζεπέτο, αυτόν τον γλυκό μεσήλικα που έφτιαξε τον Πινόκιο όπως ακριβώς ο ελληνικός λαός «δημιουργεί» τους πολιτικούς μέσα από την ψήφο του. Ο Πινόκιο – πολιτικός όμως εκείνο που κάνει είναι να στεναχωρεί τον δημιουργό του και να λέει ψέματα σε όλους. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο λαός παρ’ όλο που είναι στεναχωρημένος από τις πράξεις των πολιτικών, και κάλλιστα θα μπορούσε όσο δύσκολα έφτιαξε αυτό το «ξύλινο κατασκεύασμα» τόσο εύκολα να το διαλύσει, βλέπουμε να στηρίζει και να δικαιολογεί τις πράξεις τους. Η κατάσταση αυτή όμως σαφώς πρέπει να αλλάξει και να καταλάβει επιτέλους ο κάθε Πινόκιο ότι πρέπει να δείχνει σεβασμό προς αυτούς τους ανθρώπους που τον δημιούργησαν και που του πρόσφεραν απλόχερα την δύναμη που διαθέτει, όπως επίσης να κατανοήσει ότι η μύτη του σκαλώνει πλέον παντού. (Ίσως από εκεί να βγήκε η έκφραση «χώνει την μύτη του παντού»!!). Το άρθρο όπως καταλάβατε ήταν αφιερωμένο στους πολιτικούς μας και στις εκάστοτε κυβερνήσεις, άλλωστε την Πρωταπριλιά έχουν την τιμητική τους αφού γιορτάζει ο προστάτης τους << Άγιος Πινόκιο>>.
Τελικά δεν μας είπατε, εσείς πόσο Πινόκιο είστε κύριε Υπουργέ;