Tuesday, June 24, 2008

ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ 'ΡΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ...

Είναι φορές που θαρρώ ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν για να δούμε τις πιθανές αντιδράσεις αλλά και τις συνέπειες των πράξεων εκείνων που επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε!!!
(...ξαναδιαβάζοντας το παραπάνω μπερδεύτηκα κι εγώ ο ίδιος για το τι θέλω να πω!!! Για να το ξαναπάρω, λοιπόν, από την αρχή...)

Είναι φορές που θαρρώ πώς ετούτη 'δώ η ζωή είναι μια πρόβα τζενεράλε για την επόμενη που ενδεχομένως θα 'ρθεί ή μπορεί και όχι (δεν το προσεγγίζω το θέμα θρησκευτικά). Μπλεκόμαστε συνεχώς σε νέες καταστάσεις και προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης, χωρίς βέβαια να το πετυχαίνουμε πάντα. Μη μου πείτε ότι δεν μουρμουρίσατε ποτέ: "Αχ, ρε γαμώτο, και τι δεν θα ΄δινα να μου ξανατύχαινε από την αρχή αυτή η ευκαιρία". Φαντάζεστε, λοιπόν, το συγκεκριμένο πέρασμά μας από τη γή να μην είναι τίποτα άλλο από μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε ποιοι είμαστε, ποιες είναι οι δυνατότητές μας, τα όριά μας και οι αντοχές μας; Έτσι, στην "δεύτερη ζωή" θα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τον εαυτό μας, χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσουμε άλλη μισή ζωή για να τον ανακαλύψουμε!!!

Υ.Γ. Το θέμα είναι να καταλάβουμε ποια από τις δύο ζωές διανύουμε τούτη εδώ τη στιγμή! Διότι αν είναι η πρώτη, πάει κι έρχεται, αλλά αν είναι η δεύτερη την κάτσαμε την βάρκα...τώρα που κάψανε τα δάση, ούτε τα βουνά μπορούμε να πάρουμε!

7 comments:

stalamatia said...

Προφήτη καλές διακοπές σήμερα πήραμε το απολυτήριο Άριστα παρακαλώ .

Skouliki said...

λες να υπαρχει και δευτερη φορα ???

αμαν και πως θα ξαναρθω ..ετσι ?

χαθηκαμε...

stalamatia said...

Δάσκαλε που είσαι?

KitsosMitsos said...

Ας ζήσουμε αυτή την καλή και οι επόμενες όταν έρθουν...

prophet81 said...

@stalamatia συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην εκπαιδευτική σου πορεία. Σόρυ που δεν απάντησα έγκαιρα αλλά είπα να κάνω διακοπούλες που είχα τόση ανάγκη. Να μαι λοιπόν πίσω με μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερη υπομονή...για να αντέξουμε την ελληνική πραγματικότητα. Καλό βράδυ.

prophet81 said...

@skouliki αν ισχύει η θεωρία μου τότε νομίζω πως την πάτησες άσχημα :)

prophet81 said...

@kitsosmitsos σε βλέπω αρκετά ρεαλιστή! Μάλλον την πρώτη ζωή φαίνεται να διανύεις γιατί αν ήταν η δεύτερη νομίζω ότι δεν θα έλεγες τα ίδια :)