Wednesday, October 15, 2008

ΕΣΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ;


Σήμερα το πρωί, κατέβηκα από το γραφείο στην κουζίνα για να φτιάξω έναν καφέ. Εκεί συνάντησα την κυρία που δουλεύει ως καθαρίστρια στο κτήριο και έγινε η εξής συζήτηση:

-Καλημέρα.

-Καλημέρα.

-Τι κάνετε;

-Καλά.

-Εντάξει τώρα…το «καλά» είναι μια έκφραση που τη λέμε συνέχεια για να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Έμαθα ότι έσπασες το πόδι σου. Τώρα είσαι καλύτερα;

-Ναι όντως έσπασα το πόδι μου πριν λίγους μήνες και τώρα δυσκολεύομαι αρκετά στο περπάτημα και κυρίως όταν ανεβοκατεβαίνω σκαλοπάτια.

-Περαστικά και ελπίζω να αναρρώσετε πλήρως.

-Ευχαριστώ αλλά σε αυτή την ηλικία δύσκολα να επανέλθω όπως ήμουν πριν.

-Μα τι λέτε τώρα; Είστε πολύ νέα ακόμα για να λέτε τέτοια πράγματα.

-Εσείς είστε μια χαρά. Εμείς όσο μεγαλώνουμε, αυξάνονται και τα προβλήματά μας, όχι μόνο τα σωματικά.

-Γιατί το λέτε αυτό; Έχουμε κι εμείς τα δικά μας προβλήματα.

-Τραγουδάς στο μπάνιο;

-Παρακαλώ;

-Τραγουδάς στο μπάνιο;

-Δεν ξέρω…γιατί;

-Όταν ήμουν νεαρή τραγουδούσα συνεχώς στο μπάνιο και ήμουν ευτυχισμένη. Τώρα όταν κάνω μπάνιο δεν έχω χρόνο για τραγούδι γιατί σκέφτομαι τα προβλήματα που έχω. Γι’ αυτό σε ρωτάω…ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ;

Πάγωσα…δεν ξέρω…ψέλλισα και ανέβηκα προς το γραφείο. Σκέφτηκα αρκετή ώρα για να μπορέσω να θυμηθώ αν τραγουδάω στο μπάνιο. Δεν τα κατάφερα…ο λόγος είναι προφανής! Η ειλικρίνεια και τα απλά λόγια της γυναίκας με έφεραν αντιμέτωπο με την σκληρή πραγματικότητα.

ΕΣΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ;

4 comments:

KitsosMitsos said...

Το θέμα είναι ότι με μικρές απλές κινήσεις όπως αυτή μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερη τη μέρα μας! Βρε λες;;;

prophet81 said...

@kitsosmitsos και ΄γώ έχω μπει σε ένα ανάλογο τριπάκι από τότε! Βρε λες να μπορούμε να μετράμε σημαντικά συναισθήματα (π.χ. άγχος, έρωτα) με απλούς καθημερινούς τρόπους; Χρήζει επιστημονικής μελέτης!

stalamatia said...

Έχειβάθος η ερώτηση της.Πω πω έ όχι δεν τραγουδώ δεν έχω κουράγιο και χρόνο ούτε ράδιο να ακούσω.

prophet81 said...

@stalamatia σου εύχομαι πραγματικά να αποκτήσεις και το κουράγιο και τον χρόνο να σιγοτραγουδάς αγαπημένα σου τραγούδια. Τελικά συνειδητοποίησα ότι τραγουδώντας στο μπάνιο και οπουδήποτε αλλού ίσως να έχεις τη δύναμη να ενισχύσεις όχι μόνο τη δική σου ψυχολογία αλλά και των γύρω σου ;)
Καλημέρα...