Sunday, November 16, 2008

Γενιά του Πολυτεχνείου VS Γενιά των 700 ευρώ


Τιμή και Δόξα σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δημοκράτες πολίτες που δώσαν την ζωή τους για τα ιδεώδη του Πολυτεχνείου.

Αλλά ξέρετε εδώ είμαι για να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου και υπάρχει κάτι που με πειράζει στην πορεία της συγκεκριμένης κατάστασης.... Με πειράζει που βλέπω τους ίδιους ανθρώπους που αγωνίστηκαν με λάβαρο τον νεανικό αυθορμητισμό κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας, θρονιασμένους σε μία υπουργική (ή με άλλα αξιώματα) πολυθρόνα! Με κάτι κοιλιές μέχρι το πάτωμα και να τρώνε με χρυσά κουτάλια! Με πειράζει που στην πορεία χάθηκαν οι αξίες, τα οράματα και οι ιδεολογίες!

Η γενιά του Πολυτεχνείου έκανε την επανάστασή της και πέτυχε!
Η γενιά των 700 ευρώ επαναστατεί κάθε μέρα, όμως απέναντί της έχει την τότε γενιά του Πολυτεχνείου!!! Είναι αντιφατικό δεν βρίσκετε; Ιδιαίτερα, αν σκεφτείτε ότι το πρώτο σύνθημα που έβγαινε από τα χείλη των φοιτητών και των άλλων πολιτών ήταν η λέξη "ΨΩΜΙ"!!!

15 comments:

Anonymous said...

Η ερμηνεία της αντίφασης, Προφήτη μας, είναι μέσα σε όσα, φοβισμένοι συνήθως, κάνουμε και σε όσα, από φόβο πάλι ή απλώς από αδράνεια, δεν κάνουμε.

Γενιές εδώ, γενιές εκεί, γενιές και παραπέρα... Αντιπαρατιθέμενες, συγκρουόμενες...
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ πώωωωως θα ..."αποχτήσουμε";;;

Καλό μας κουράγιο για το ψάξιμο.
αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

prophet81 said...

@Ναπολέων Παπαδόπουλος, είναι φόβος, αδράνεια ή απλώς απογοήτευση και εγκατάλειψη όλα αυτά τα συναισθήματα που βιώνουμε; Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στην Κοινωνιολογία, τασσόμουν υπέρ της θεωρίας της σύγκρουσης, γιατί πίστευα ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να γεννηθεί μια αλλαγή (ριζική)! Τώρα οι συγκρούσεις αλλάζουν χαρακτήρα και γίνονται πολλές φορές προς ιδιωτικό όφελος και ως τρόπος επίδειξης! Με στεναχωρούν όλα αυτά αλλά και με πεισμώνουν...γι' αυτό έλα να πάρουμε την απόχη μας και να κηνυγήσουμε... ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Alexis B said...

Δημοκρατία, φώναζαν, απαιτούσαν.
Και κυβερνούν οι τράπεζες.
Αυτά
Καλημέρα

Leviathan said...

pio adifatiko de ginetai....pos ta fernei i zoi e? kalo sou mesimeri! :)

KitsosMitsos said...

Πολύ ενδιαφέρουσα η σύγκριση. Το πριν, το τώρα, το μετά. Και η μετάβαση.

Anonymous said...

Alitheia pisteueis oti h genia twn 700 eurw epanastatei?
Auto pou sigoura blepw einai oti auth h genia prospathei na epibiwsei.Thn exoun anagkasei na mpei se mia logiki epibiwsis,h diadikasia ths opoias einai toso psixofthoros pou den afhnei apothemata energeias gia epanastash.To mualo kahtimerina trexei me 1000strofes eis sto tetragwno kai ta podia me 200xm/wra gia na prolaboun 2 kai 3 douleies.Kai me kathimerini parea akomi kai ston kafe,to agxos.
Epanastasi xreiazetai apo oles tis genies.Apo th genia twn syntaksiouxwn pou blepoun ta paidia tous na trexoun oli mera kai na min ftanoun..Apo th genia twn 700eurw(briskw petuximeno kai eustoxo to "paratsoukli" auto) pou f8eiretai amesa.Kai telos apo th genia twn mathitwn,foititwn kai neolaias genikotera(to upotithemeno mellon ths koinwnias)pou tha loustei ta 700pswroeurw suntoma kai tha leei kai euxaristw..
Milw gia EPANASTASI alla to mualo mou einai anikano na skeftei me poion tropo tha mporouse na dromologh8ei kai na tarakounisei estw kai ligo tis
"polithrones" kai rixnwntas katw ta "xrusa koutalia" twn poulimenwn epanastatwn..Exw kapoies ligostes idees sta polu genika alla den mou arkoun..
Exeis skeftei kp tropo gia epanastasi?
Einai mesimeri kai to stomaxi kanei th diki tou epanastasi me gourgourita,opote kali oreksi!

prophet81 said...

@Alexis B το περίεργο είναι ότι οι τράπεζες νιώθουν και ρηγμένες! Βρίσκονται λέει σε οικονομική κρίση και τους ενισχύουνε! Σιγά μη κάνουμε και έρανο για τους καρεκλοκένταυρους των τραπεζών! Ο Μάλαμας το τραγουδάει και εμείς το σιγομουρμουράμε: "όλοι οι καριόληδες μια εταιρεία"!
Την καλημέρα μου...

prophet81 said...

@Leviathan όντως είναι αρκετά αντιφατικό...άλλά δεν είναι καιτο μόνο! Ξέρεις τι αναρωτιέμαι; Τελικά τα φέρνει η ζωή ή εμείς τα φέραμε; Να, αυτή είναι η μεγαλύτερη μαλακία και παγίδα στην οποία μας αναγκάζουν οι κυβερνώντες μας να πέφτουμε. Δεν βγαίνουν οι "υπεύθυνοι-ανεύθυνοι" να παραδεχτούν τα λάθη τους και αφήνουν τον κόσμο να επωμίζεται όλο το βάρος και να νιώθει ένοχος για κάτι το οποίο δεν έκανε! Θα μας στείλουνε ή στη φυλακή ή στο τρελάδικο!
Καλημέρα...τώρα αν θα είναι, αυτό θα φανεί στο χειροκρότημα!

prophet81 said...

@kitsosmitsos ξέρει τι φοβάμαι; Το μέλλον! Φοβάμαι, ειλικρινά σου το λέω, μην καταντήσει και η δική μας γενιά σαν τα μούτρα τους και σαν όλα αυτά που εμείς αυτή τη στιγμή καταδικάζουμε! Το έχεις σκεφτεί;

prophet81 said...

@anonymous η επανάσταση της γενιάς του '80 ξεκίνησε εδώ και δύο - τρία χρόνια με την μετανάστευση (εκπαιδευτική, οικονομική, κ.ά.). Ζούμε, στατιστικά, ένα παρόμοιο κύμα μετανάστευσης με αυτό της δεκαετίας του '20 που φεύγαν στην Αμερική και αργότερα μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που φεύγανε για να δουλέψουνε στην Γερμανία. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι δεν μιλάμε πλέον για ανειδίκευτους εργάτες αλλά για επιστημονικό προσωπικό για ανθρώπους με πτυχία και μόρφωση που στην Ελλάδα θα αποτελούσαν το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας! Η Ελλάδα όμως δεν τους θέλει (για να μην της χαλάσουν την πιάτσα!) και έτσι αντί να τους δίνει κίνητρα να μείνουν εδώ τους ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της εξόδου! Όλοι, λοιπόν, μετανάστες στη Σουηδία, μηδενική ψήφο στα κόμματα και ακολουθούμε τη φράση "από μακριά και αγαπημένοι"!
Βέβαια, το σχέδιο αυτό είναι λίγο "δειλό" γιατί δεν ερχόμαστε σε ευθεία σύγκρουση με το σύστημα και με τους δημιουργούς του συγκεκριμένου συστήματος αλλά προτιμώ να ανεβάσω την ποιότητα της ζωής μου παρά να ανεβάσω την πίεσή μου στο 18! Καλημέρα και καλή χώνεψη!

Anonymous said...

EEEE tote na mh milame gia epanastasi...Alloi skotwthikan gia idanika kai aksies kai emeis endiaferomaste na min anebasoume thn piesh sto 18?
Kai de nomizw oti osoi feugoun gia to ekswteriko to exoun sto mualo tous ws epanastasi..Feugoun gia kaluteri zwi(basika gia more money,pou isws kalutereusoun ti zwh)..Kata ti gnwmi mou kala kanoun..Kinigoun me to diko tous tropo auta pou tous aksizoun,toulaxiston ston tomea tis ergasias..
Alla epanastasi toulaxiston opws thn exw sto mualo mou giok!Kapou kapou niwthw oti einai dwro adwro na suzitaw gia kati tetoia giati kai epanastasi den prokeitai na ginei kai milw akomi ek tou asfalous.. To kalo einai oti uparxoun anthrwpoi kathimerina pou kanoun tis dikes tous mikroepanastaseis(se kathe tomea)..Kalimera kai se sena!paw gia prwino!

prophet81 said...

@anonymous το έχω πει και θα το ξαναπώ ακόμα μια φορά: "η Ελλάδα είναι γεμάτη από συντηρητικούς επαναστάτες". Είναι ένας όρος που βλέπω ότι ταιριάζει όλο και περισσότερο στους Έλληνες πολίτες. Ξέρεις είναι αυτή η μαγκιά μέχρι εκεί που τους παίρνει όμως! "Καλή η επανάσταση...αλλά να μη γίνει πρωί και κοιμάμαι", ήταν γραμμένο σε έναν τοίχο! Έίναι ίσως αυτό που έγραψες, δηλαδή, ότι ο καθένας μας κάνει καθημερινά τη δική του επανάσταση....άλλωστε ο Αλκίνοος το λέει ξεκάθαρα: "Προσωπική μου ιδιόκτητη επανάσταση..."!
Άντε καλή όρεξη...

Skouliki said...

καλησπερα

για μενα η ελλαδα εχει επαναστατες και τους χρειαζεται ..
ειναι αναμεσα μας απλοι ανθρωποι που δινουν την καθημερινη τους μαχη γαι την επιβιωση και την ατομικη τους ευημερια

prophet81 said...

@skouliki μου, την Κυριακή πήγα όπως και άλλοι 100.000 άνθρωποι να δώσω το τεστ γενικών δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ. Με θλίψη μου διαπίστωση ότι γύρω μου (μέσα βάζω και τον εαυτό μου) υπήρχαν μόνο πρόβατα προς σφαγή και όχι επαναστάτες! Μας έχουν βάλει σε αυτό το τριπάκι και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε εύκολα. Μακάρι να μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας να παγώσουμε τη διαδικασία και να βροντοφωνάξουμε "βάλτε το τεστ στον κώ@##@ σας"! Αλλά....

Anonymous said...

ghkrhjh oym yotim babe naked

lwtcg!

cegoh nbsmth ruj facials