Thursday, September 24, 2009

Οχι άλλους Μεσσίες!

Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς εύκολα μετά την τηλεμαχία των αρχηγών των πολιτικών μας κομμάτων είναι ότι η χώρα μας έχει περισσότερα προβλήματα από ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί!!! Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μας έδωσαν μια "ξεκάθαρη" εικόνα για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα!!!
Οι δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί εμφανίστηκαν ως Μεσσίες, που θέλουν και μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες! Όμως δεν είχε το θάρρος κανένας από τους δημοσιογράφους να τους πει ότι ο λαός δεν έχει ανάγκη από υποτιθέμενους Μεσσίες, αλλά έχει ανάγκη από "σωστούς πολιτικούς"! Πολιτικούς όπως τους αντιλαμβάνονται ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας. Πολιτικούς που έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την ευημερία του κράτους και των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε δυστυχώς μία "α-πολιτικοποίηση", η οποία οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ανικανότητα των πολιτικών μας ηγετών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πατάξουν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις που δηλητηριάζουν το πολιτικό μας σύστημα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα της αιτίας που ένα μεγάλο ποσοστό των νέων ανθρώπων έχουν απομακρυνθεί και αδιαφορούν για την πολιτική γενικότερα!
Όσο, λοιπόν, διατηρείται το πολιτικό αυτό καθεστώς στην Ελλάδα θα γινόμαστε θεατές του ίδιου πάντοτε έργου. Όλα τα κόμματα θα πρέπει επειγόντως να μπούνε σε μία διαδικασία εσωτερικής ανασύνταξης. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν πάει άλλο...η κοινωνία έχει φτάσει στο σημείο μηδέν!

6 comments:

KitsosMitsos said...

Μήπως γιατί τα θέλει ο κάλος μας και ψάχνουμε να σωθούμε;
Νομίζω ξέρω αρκετούς που ανήκουν σ'αυτή την κατηγορία.

Dream_Rider said...

Prophet, φυσικά και η χώρα έχει πολλά περισσότερα προβλήματα απ' ότι φαίνονται.. Απλά, οι στιγμέες που βγαίνουν στο φως ειναι όταν θέλουμε να ρίξουμε κάπου το φταίξιμο.

Και στην πολιτική της χώρας μας φαίνεται οτι ισχύει δυστυχώς ό,τι ισχύει και για κάθε άλλη δραστηριότητα του μέσου Έλληνα. Όπου δεν υπάρχει φόβος...

Θέλω να ελπίζω πως στις εκλογές που πέρασαν, αυτή η πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, για κάποιους αναπάντεχη, να δείξει στους πολιτευόμενους οτι δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι. Οτι μπορεί να δουν κάποια στιγμή την πόρτα της εξόδου καθώς πλέον οι πολίτες "αξιολογούν" πιο ενεργά.

Και πάλι ο κλήρος πέφτει σε εμάς...

Ισχύει πάντα. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν (μαζί με πολλά άλλα).

ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ said...

Kαλό φθινόπωρο εκεί πάνω!

φιλιά πολλά!

prophet81 said...

@KitsosMitsos νομίζω ότι είναι γελοίο, αν όχι ουτοπικό, πλέον να πιστεύει κάποιος ότι μπορούν να μας σώσουν οι πολιτικοί που μας κυβερνούν! Μόνο τον δικό τους κά (ώ)λο θέλουν να σώσουν...

prophet81 said...

@Dream_Rider δεν έχεις άδικο! Απλά αναρωτιέμαι ως πότε θα ρίχνουμε τις ευθύνες στον Έλληνα πολίτη! Νομίζω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτά που λουστήκαμε τόσα χρόνια! Ο χρόνος θα δείξει...

prophet81 said...

@Θαλασσινή καλό χειμώνα να λες! Άλλαξε ο καιρός δραματικά και έχουμε κλειστεί μέσα στα σπίτια! Καιρός ήτανε βέβαια να χουχουλιάσουμε και λιγάκι κάτω από τα σκεπάσματά μας : )
Φιλιά πολλά στα μούτρα...