Wednesday, February 24, 2010

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας παράδεισος που λεγόταν "επικοινωνία"... ή μήπως τελικά δεν υπήρξε ποτέ; Κανείς δεν τόλμησε να τη δει από κοντά, ούτε καν να την πλησιάσει! Άπειρα βιβλία, τραγούδια, ποιήματα που έχουν γραφεί γι' αυτήν πήγαν στον βρόντο. Άπιαστο όνειρο like το μου.. από τη στιγμή που βγήκαν οι σερβιέτες με φτερά (άσχετο)! Κυκλοφορούμε όλοι με τον προσωπικός μας συναισθηματικό φακό ανοιχτό, με την ελπίδα να δούμε ψηλά στην κορυφή την φωτεινή επιγραφή που λέει: "καλώς ήλθατε στον παράδεισο"! Τζίφος όμως. Ο κύκλος βαφτίζεται φαύλος και φτου και από την αρχή. Είναι 3 το πρωί, ανασκουμπώνουμε και οι τέσσερις τα μανίκια, βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό, πίνουμε μια γουλιά κρασί, τινάζουμε τη στάχτη από το τσιγάρο και προσπαθούμε να βρούμε την άκρη του κουβαριού. Στρέφουμε όλοι μαζί το βλέμμα στο "δέντρο" και χάνουμε το "δάσος"! Ατενίζουμε παρέα το "δάσος", αλλά χάνουμε το "δέντρο"! Μία λύση μόνο είναι εφικτή:

- Παιδιά φέρτε μου το τσεκούρι από την αποθήκη.
- Τι πας να κάνεις;
- Αυτό που έπρεπε να κάνουμε εδώ και χρόνια. Θα κόψω το "δέντρο". Θα προτιμούσα το "δάσος" αλλά θαρρώ πως είναι αδύνατον, εξαιτίας της σύντομης διάρκειας της ανθρώπινης ζωής. Θα χρειαζόμουν 8 ζωές για να το κάνω. Το "δέντρο" όμως... ναι αυτό μπορώ να το "κόψω"!
...Γκάπ...Γκούπ...Γκάπ...Γκούπ
(μετά από μία ώρα)
- Τώρα μάλιστα! Μπορώ να συγκεντρωθώ στο "δάσος" και τολμώ να πω πως είναι υπέροχο...

Όλα τα σκέφτηκε η παρέα, μα θαρρώ πως λησμόνησε ένα πράγμα: το "δέντρο" μπορεί να κόπηκε, ωστόσο οι "ρίζες" του θα 'ναι πάντα εκεί! Φτού, λοιπόν, κι από την αρχή!

7 comments:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ :)))

Prisoned Soul said...

Τι τέλοιο!!!! αχ αυτή η προσύλωση στο "δέντρο" θα μας φάει... φοράμε όλοι παρωπίδες και δεν βλέπουμε τιποτε άλλο πέρα από την άποψή μας, χωρίς να σκεφτόμαστε πως μπορεί να κάνουμε και λάθος...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :))))

blind alley said...

Η επικοινωνία μπορεί να είναι επιθυμητή σχεδόν από όλους μας αλλά λίγοι είναι αυτοί που την αντέχουν.... Κρύβει πολλά μέσα της, δεν είναι απλή υπόθεση. Κάνει στην άκρη εγωϊσμούς, φόβους και ανασφάλειες... Συντροφεύει κυρίως με την ειλικρίνια, την απλότητα και την παιδικότητα.. Για αυτό τόσα χρόνια δε μπόρεσε να την δει από κοντά κανείς ούτε καν να την πλησιάσει. Γιατί είναι επιλεκτική μα και απόλυτη. ΑΛΛΑ γενναιόδωρη με όσους τολμούν να τη γνωρίσουν..

-Παιδιά φέρτε μου τη σακούλα από την αποθήκη.
- Τί έχει μέσα; Μα τί πας να κάνεις;
...Σλαρπ...Σλουρπ...Σλαρπ...Σλουρπ
(μετά από πολλές ώρες)
- Τώρα μάλιστα. Αυτό που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και χρόνια.. Δε χρειάζεται να κόψω κανένα δέντρο για να δω το δάσος.. Το αγαπάω αυτό το δέντρο γιατί αυτό βλέπω σε όλη μου τη ζωή ως τώρα. Όμως με κούρασε, δεν έχει καμιά αξία πια μόνο του.. Επιτέλους φύτεψα και άλλα δέντρα, έτσι θα μπορώ πια να βλέπω το δικό μου "δάσος", αυτό που μόνος επέλεξα και του έδωσα ζωή. Και τώρα μάλιστα μπορώ να συγκεντρωθώ στο "δάσος" και τολμώ να πω πως είναι υπέροχο.. Είναι υπέροχο γιατί μέσα σε αυτό το δάσος, το δάσος που ο ίδιος δημιούργησα και μπορώ να απολαμβάνω υπάρχει και το "δέντρο" μου.. Ένα παλιό μου κομμάτι, μέσα σε ένα νέο δικό μου κομμάτι.

Τώρα ξέρω ότι οι "ρίζες" του θα είναι πάντα εκε!
Φτού, όμως, για μια νέα αρχή!


Μια δικιά μου παραλλαγή της ιστορίας. Καλές γιορτές, καλό διάβασμα μα και καλή ξεκούραση.

prophet81 said...

@JK O SKROUTZAKOS συμφωνώ μαζί σου και να θυμάσαι ότι όσο εμείς θα ποτίζουμε τις ρίζες τόσο αυτές θα ανθίζουν και θα βγάζουν φύλλα και άνθη...

prophet81 said...

@prisoned soul δυστυχώς είμαστε πλάσματα με αδυναμίες, πάθη και εγωϊσμούς! Ο τελευταίος είναι και αυτός που μας απομακρύνει από το ανθρώπινό μας πρόσωπο και την δυνατότητα ποιοτικής επικοινωνίας με τον διπλανό μας!Που θα πάει όμως, θα τα καταφέρουμε...

prophet81 said...

@blind alley αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι η επικοινωνία είναι τόσο επιλεκτική όσο είναι και η ακοή και η μνήμη μας!!
Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι, με τις φωτιές που θα ξεφυτρώνουν μέρα με τη μέρα, ούτε δέντρο θα μείνει αλλά ούτε και δάσος!!!