Thursday, May 3, 2007

Ψάρι...όπως Λαχτάρα!


Θα σας διηγηθώ ένα, κατ' εξακολούθησην, περιστατικό που λαμβάνει χώρα εδώ και ένα μήνα περίπου στο βιβλιοπωλείο. Πρόκειται για μία πελάτισσα, γύρω στα 35, που εμφανίζεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα στο μαγαζί και η οποία πετώντας μια κοφτή καλημέρα κατευθύνεται με ταχύτητα πάντα στον κάτω όροφο, όπου εκτός των άλλων υπάρχουν και τα ράφια με τους ονειροκρίτες. Το λέω λοιπόν αυτό, γιατί η συγκεκριμένη κυρία κάθε φορά που βλέπει κάποιο όνειρο το προηγούμενο βράδυ, έρχεται στο βιβλιοπωλείο, ψάχνει το κατάλληλο βιβλίο και αρχίζει να το διαβάζει για να μπορέσει να δώσει μια εξήγηση. Το κορυφαίο από όλα αυτά είναι ότι στο τέλος αφήνει πάντα το βιβλίο ανοιχτό στη σελίδα που διαβάζει και φεύγει έτσι απλά. Χθες που το ξαναέκανε κατέβηκα να βάλω το βιβλίο-ονειροκρίτη στη θέση του και ήταν ανοιχτό στο γράμμα "Ψ" κάτι που σημαίνει ότι θα είδε κάτι που ξεκινούσε με το συγκεκριμένο γράμμα (ελπίζω πάντως να μην είδε Ψάρι!). Απίστευτη ιστορία και όμως αληθινή. Βέβαια, θα κέρδιζε πολύτιμο χρόνο αν αγόραζε το βιβλίο ή το έψαχνε στο internet, αλλά αν εκείνη προτιμά κάθε φορά που βλέπει κάποιο όνειρο να τρέχει την άλλη μέρα με την τσίμπλα στο μάτι σε βιβλιοπωλείο, εγώ πάω πάσο!

Λέτε να της το κάνω δώρο το βιβλίο;

13 comments:

Σοφία said...

Και δεν της το κάνεις; Μισή ντροπή δική σου, μισή δική της ;-)

Αφροδίτη said...

Άντε μωρέ χαρίστε της ένα...εξάλλου τόσα έχετε!!!
Ακόμη κι αν δε θές να της το χαρίσεις παίξ'το καλός πωλητής...
;)

Όνομα: prophet81 said...

@σοφία ξέρεις τι σκέφτομαι;
Μήπως το βιβλίο-ονειροκρίτης είναι απλά η αφορμή για να με βλέπει από κοντά και εγώ δίνοντάς της το βιβλίο της στερήσω αυτή τη δυνατότητα;
Κρίμα δεν είναι;!!!!!!!!!!!!!!!

@αφροδίτη αν κάθε φορά που ερχόταν κάποιος στο μαγαζί και ξεφύλλιζε βιβλία του τα χαρίζα κιόλας, τότε στην προκειμένη περίπτωση εγώ δεν θα χρειαζόμουνα ονειροκρίτη γιατί το αφεντικό θα μου "εξηγούσε το όνειρο" μετά!@#$$%^&*
Φιλιά στα μούτρα...

Σοφία said...

Κοίτα, αν νομίζεις ότι παίζει κάτι τέτοιο, μην της το χαρίσεις με τίποτα. Γιατί οι πιθανότητες είναι αν το κάνεις, να μην ξαναπατήσει στο μαγαζί σας.

tf said...

Απίστευτη ιστορία.
"Ψάρι...όπως Λαχτάρα!" χαχχαχα

maria λεμονατη! said...

ισως αμα δοκιμασεις να της εξηγησεις πως λειτουργει ενα βιβλιοπωλειο...μπορει να ειναι απο αλλον πλανητη και να μην ξερει...

Όνομα: prophet81 said...

@σοφία...μείον ένας πελάτης = λιγότερη δουλειά = περισσότερος ελεύθερος χρόνος = τεμπελιά...
Ζήτω η Τεμπελιά.
Ζήτω ο Πωλ Λαμφάργκ (ο γαμπρός του Μαρξ, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο "Δικαίωμα στην τεμπελιά"!).
Φιλιά...

tf said...

Α απορώ πως ξέχασα να πω ότι είχα (κάποτε... παλιααα) αγοράσει έναν τρίτομο ονειροκρίτη (τον οποίο πλήρωνα με δόσεις...επιτέλους ξεχρεώθηκε). Τα πιο κουλά τηλεφωνήματα από ξεχασμένα άτομα, τα οποία όμως κάπως ήξεραν για το απόκτημά μου, ήταν για να τους εξηγήσω όνειρα που είχαν δει... μετά την ερμηνεία λέγανε κι ένα "γεια". (έπρεπε να το γυρίσω στο 90 11...)

Αστάρτη said...

Αλλο πάλι και τούτο!
Πρώτη φορά το ακούω.
Μα,ούτε καν να βάλει το βιβλίο στη θέση του; τσ τσ τσ...αγένεια!
(δεν είναι είπαμε εκεί το θέμα ε;)
Καλημέρες

Όνομα: prophet81 said...

@tf...χμμμμμ δεν είναι καθόλου κακή η ιδέα σου όσον αφορά το 90 11... διότι τι είναι αυτό που πάντα θα πουλάει; Πολύ σωστά, το σεξ και η βία! Αν, λοιπόν, τα όνειρα των συνανθρώπων μας περιλαμβάνουν αυτούς του σημαντικούς καταλύτες τότε ποιος μας πιάνει!
Βλέπω από τώρα την ταμπέλα με μεγάλα γράμματα: TF & PROPHET ή PROPHET & TF...

(Καλημέρα, θα απαντήσω σε όλους αλλά σε λίγο, γιατί μόλις ήρθε το αφεντικό και καταλαβαίνετε!)

Όνομα: prophet81 said...

@maria λεμονάτη νομίζω ότι είσαι πολύ σκληρή μαζί της. Άλλωστε, όλοι οι άνθρωποι και οι εξωγήινοι έχουνε δικαίωμα όχι μόνο στο όνειρο αλλά και στην εξήγησή του!
I HAVE A DREAM!
I HAVE THE EXPLANATION!

@αστάρτη...τσ τσ τσ πάλιεκτός θέματος είσαι! Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σου βάλω πάνω από την βάση. Ξαναέλα τον Σεπτέμβρη!!!
SO YOU THINK YOU CAN DREAM!
Φιλιά...

@ tf είσαι μέσα για το νέο μας ονειροχοοίο, ε φανταστηκέ ονειροχόε; (ονειροχόος, ωραία λέξη ε;)

tf said...

χαχχαχα... γλύφε γλύφε ;-)

Ναι, ωραία λέξη.

Να ανοίξουμε ένα και να λέμε σε ονειροπόλους πελάτες, σύμφωνα με τις γνώσεις μας στην ονειρολογία, ότι άλλοτε ονειροβατούν κι άλλοτε τη ζωή τους σαν σε ονειρόδραμα τη ζουν. Κάποιοι θα μιλάνε για ονειρόπλαστες υπάρξεις και κάποιοι για ονειρευτές τάσεις. Εμείς πάντα θα βοηθούμε ως "έμπειροι" ονειρομάντες αλλά όταν ξυπνήσουν από αυτή την ονειρωδυνία θ' αρχίσουμε να πηδάμε μάντρες.

:-p

Όνομα: prophet81 said...

@tf...όπως λέει και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης: "όνειρο ήτανε"!