Friday, July 20, 2007

ΖΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ HARRYΤΕΡΑ!!!


Μάπα το καρπούζι τελικά! Ο Harry ζει και βασιλεύει και τον καταναλωτή κυριεύει! Όχι μόνο δεν πεθαίνει αλλά αφήνει και ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμα ένα βιβλίο σε μερικά χρόνια, με πρόσχημα πάντα την λαϊκή απαίτηση!!! Αποκλείεται; Ναι, καλά, έτσι λέγαμε και για τον άρχοντα των δαχτυλιδιών και βγήκαμε ψεύτες καθώς πριν ένα μήνα περίπου κυκλοφόρησε το βιβλίο "Τα παιδιά του Χούριν"!

Όπως και να έχει το πράγμα, η μέρα για ακόμα μια φορά με βρίσκει πίσω από ένα ταμείο να προσφέρω τον Χαρούλη μαζί με μία δίμηνη σύνδεση forthnet δώρο και φυσικά φορώντας το καλύτερο χαμόγελό μου!


Καλημέρα σε όλους...

8 comments:

Tf said...

(Ακολουθεί σχόλιο και για το προηγούμενο ποστ... ε τι να κάνω, τρέχω και δε φτάνω με πρακτική κι επιστροφές φίλων που απαιτούν καφέδες 24/7!)

Μα καλά, ΤΙ πώρωση αυτή με τον Χάρη; Παντού σταντ και αφίσες! (ειδικά στην αλυσίδα που δουλεύεις...) Νταξ, δε λέω, γράφει καλά η "φτωχή" Rowling και με τις ταινίες γενικά ο κόσμος πορώνεται ακόμα πιο πολύ. Να φανταστείς κι εγώ (ενώ δεν έχω διαβάσει ποτέ βιβλίο της) διάβασα τα δύο τελευταία κεφάλαια του τελευταίου* που κυκλοφόρησε για να μάθω τι γίνεται στο τέλος και δη στα αγγλικά! Τουλάχιστον η κοπελιά τον ψιλοπέθανε τον Χαρούλη έτσι για να μη βγει κι εντελώς ψεύτρα (ε δε λέω παραπάνω) αλλά το ότι δεν ενδέχεται συνέχεια (σύμφωνα με τα λεγόμενά της) δε παίζει με τίποτα (κι ας λέγεται το τελευταίο κεφάλαιο "Μετά από 19 χρόνια")... Που είναι τα Ποττεράκια, οέο;;; :p



*Το βιβλίο διέρρευσε στο ίντερνετ πριν καν κυκλοφορήσει από κάποιο "λάθος" (ακριβώς δε ξέρω). Έτσι το βρήκα (κατά λάθος, ε!) κι εγώ και διάβασα το τέλος.

Dream_Rider said...

Λίγο το μάρκετινγκ, λίγο ο κινηματογράφος, λίγο η επιθυμία μας να πιστέψουμε σε κάτπολύ έξω από τα καθημερινά και τις δυνάμεις μας, λίγο (τί λίγο, λέμε τώρα...) απ' όλα τελοσπάντων, έκαναν την εν λόγω κυρία την ΜΟΝΗ δισεκκατομυριούχο συγγραφέα παγκοσμίως. Και σιγά να μην δεν υπάρξει συνέχεια.. Εδώ ξαναβγάλανε τον πόλεμο των άστρων τόσα χρόνια μετά (και πολύ καλά κάνανε!) και δεν θα βγάλουνε καινούργιο βιβλίο;

Πάντως και εγώ δεν μπορώ να τον καταλάβω όλον αυτό το χαμό. Δε λέω, ώραία ιστορία, καλά γραμμένη αλλά τόση τρέλα; Τέλοσπάντων, περί ορέξεως..

Nobody said...

Γενικά όταν δεν ασχολείσαι, σου φαίνεται πολύ παράξενο να ακούς όλοι να μιλάνε για κάτι με τόση μανία.

Ίσως όταν ωριμάσω να αλλάξω γνώμη για το Χάρι. Προς το παρόν...δεν τον πάω :)

prophet81 said...

@tf όταν έκανα την καλοκαιρινή πρακτική μου σε έναν δήμο, είχα ενθουσιαστεί και πίστευα ότι έκανα πολύ καλή δουλειά. Μετά όταν τελείωσα την πτυχιακή μου κατάλαβα ότι η πρακτική μου ήταν μια βλακεία και μισή! Όταν μετά από δύο χρόνια τελείωσα με τη διπλωματική μου, διαπίστωσα ότι η πτυχιακή μου ήταν για τον πούτσο! Τώρα που ετοιμάζω το πλάνο μου για το διδακτορικό και διαβάζω βιβλία και έρευνες σαλτάρω με όλες αυτές τις χαζομάρες που έγραφα στην διπλωματική! Γι' αυτό μη μασάς καθόλου, όλα θα έρθουν με τον καιρό τους και να θυμάσαι ότι σε όλη σου τη ζωή θα περνάς από εξετάσεις (γκόμενα, φίλους, γονείς, συγγενείς, σχολές, διπλώματα)!!! Σε άγχωσα λίγο ε;
Όσο για τον Harry, δεν τους γαμάς όλους. Άλλοι πλουτίζουν και άλλοι...Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ποδόσφαιρο. Πάντα όταν γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις μου έρχονται στο μυαλό στιγμές από την δικτατορία που κλείνανε τον κόσμο στα γήπεδα για να ψυχαγωγείτε και να ξεχνάει τα πραγματικά του προβλήματα, ουσιαστικά δηλαδή να ξεχνάει ότι δεν είναι ελεύθερος!
Σταματάω κάπου εδώ γιατί έχω αρκετή δουλίτσα στο μαγαζί και πρέπει να βοηθήσω και τη συνάδελφο...
-Πώς λέγονται τα Χαρυποτεράκια που οδηγούν μηχανάκι;
-Χάρυμοτεράκια!!! (βλακεία ε;το ξέρω)

Τα ξαναλέμε αργότερα...

Unknown said...

prophet:
Γιατί τόσο μένος; Τα δεκάχρονα που λες, αν περάσουν το καλοκαίρι με ένα λεξικό στο χέρι θα πάθουν τίποτα; Λάθος κίνητρο για να εξασκήσουν τα αγγλικά τους, συμφωνώ. Αλλά θα τα εξασκήσουν, έτσι;

Δε νομίζεις ότι πρώτα θα πρέπει να κοιτάξουμε τη σημερινή κατάντια της ελληνικής λογοτεχνίας, αντί να βάλλουμε εναντίον της Δύσης;(που ναι μεν μας πηδά με διάφορους τρόπους, αλλά παράγει πνευματικό έργο). Στο κάτω-κάτω, ποιός/ποιά συγγραφέας εξ Ελλάδος έχει να παρουσιάσει βιβλίο για παιδιά ισάξια του "Τρελαντώνη" ας πούμε; Αν πρόσεξες, μείναμε σε ηλίθια παραμυθάκια με αστερίες, αστεράκια και φεγγαράκια, με περιεχόμενο μηδέν και glossy συσκευασία . Μετά την ηλικία των πέντε θεωρείται απο τους σκαπανείς του πνεύματος μας ότι οι ελληνόπαιδες πρέπει να τη βγάζουν με καναπέ και DVD (αθάνατα "Ζουζούνια");

ΥΓ: Στα τριαντα ένα και κάτι μου, δηλώνω φαν του Χάρρυ Πόττερ. Διάβασα όλα του τα βιβλία παρέα με τα ανηψάκια μου, και είδαμε μαζί τις ταινίες του. Είχε πλάκα. Να ντραπώ;

Φιλικά, Ο Έτσι.

Σοφία said...

Τρελαίνομαι για Harry Potter και δεν ντρέπομαι καθόλου. Ούτε ανηψάκια έχω - μόνη μου διάβασα όλα τα βιβλία και κόντευα ήδη τα 30 όταν έπιασα στα χέρια μου το πρώτο της σειράς. Δε νομίζω ότι η τρέλα μου έχει σχέση με το μάρκετινγκ ή τις ταινίες ή είναι γιατί θέλω να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Απλά κάποια έργα έχουν "κάτι" που αρέσει σε πολλούς.

Α, και χαίρομαι πάρα πολύ που μπήκα στο ιστολόγιό σου αφού τελείωσα το βιβλίο, γιατί θα είχα σπαστεί πάρα πολύ με το σπόιλερ φαρδύ-πλατύ στην επικεφαλίδα.

prophet81 said...

@ Καλημέρα παιδιά, σας διάβασα όλους με μεγάλη προσοχή. Αυτές τις μέρες όμως έπεσε περισσότερη δουλειά από το φυσιολογικό και έτσι δεν προλαβαίνω να ανεβάσω τις απαντήσεις. Θα το κάνω όμως σύντομα!
Φιλιά στα μούτρα...

GEORGIA said...

HI

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΡΕΥΣΕ ΤΟ HARRY POTTER 7???????????????
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ