Tuesday, September 4, 2007

Η ΖΩΗ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ...

Έχω χυθεί στο μεγάλο μαύρο πουφ, που στολίζει τα τελευταία τρία περίπου χρόνια το δωμάτιό μου. Κατάλοιπο του νησιού από τον καιρό (όχι των τσιγγάνων) που ζούσα μέσα στο φοιτητικό μου όνειρο. Δώρο των κολλητών μου στα 24α γεννέθλιά μου. Θυμάμαι ακόμα εκείνη την κρύα βραδιά του Δεκέμβρη και την τρομάρα που πήρα όταν άνοιξα το βράδυ την πόρτα του σπιτιού μου και βρήκα ένα τσούρμο μέσα να ουρλιάζουν...είχα χεστεί πάνω μου!!! Είχα ξεχάσει ότι ο Π. είχε το κλειδί του σπιτιού, ξέρετε σε περίπτωση που χάσω εγώ το δικό μου.
Έχω χυθεί και ακούω τον Νίκο τον Παπάζογλου να ψυθιρίζει: "...όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν...", μπαίνω αμέσως στο ρυθμό και ακολουθώ ευλαβικά τον καλλιτέχνη. Το μυαλό αρχίζει, χωρίς να έχει δεχτεί καμία εντολή, να στροβιλίζεται γύρω από το εκλογικό παιχνίδι, τις πυρκαγιές, τους πληγέντες, την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μπροστά από τα μάτια μου περνάνε παράλληλα εικόνες. Εικόνες που φαίνονται τόσο οικείες στο μάτι, σαν να δέχομαι βροχή-επιθέσεις από αυτό που κάποιοι ονομάζουν ντεζαβού.
Βλέπω την λειτουργία της ΔΕΘ και τον πρωθυπουργό να κάνει την καθιερωμένη ομιλία, ενώ παράλληλα ο κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους την δυσαρέσκειά του. Βλέπω σε λίγες μέρες να ανοίγουν τα σχολεία και κατευθείαν να απεργούν οι καθηγητές! Βλέπω ο χειμώνας να μας επισκέπτεται νωρίς και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να σκαρφαλώνουν στα ύψη. Βλέπω μαθητές και φοιτητές να κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και να αναρτούν πανό με την λέξη "κατάληψη" στους αντίστοιχους χώρους. Βλέπω τους ίδιους σε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια να πέφτουν πάνω σε "ζαρντινιέρες" κάτω από τα απορημένα βλέματα των αστυνομικών! Βλέπω τον Οκτώβριο να έρχεται γρήγορα και να ξεσηκώνει τους απανταχού ελληνάρες κάτω από την απειλή ενός εντεκάχρονου Αλβανού που θα σηκώσει την ελληνική σημαία σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό. Βλέπω τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν απειλητικά και χιλιάδες γιορτινά λαμπιόνια να κατακλύζουν τα μαγαζιά και τους δρόμους. Βλέπω αμέσως μετά στις ειδήσεις να κατηγορούν τους Κινέζους για τα συγκεκριμένα λαμπιόνια και να αποσύρονται άρων άρων ως επικίνδυνα! Βλέπω τους έγκριτους δημοσιογράφους της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης να συγκρίνουν τις τιμές της γαλοπούλας από μαγαζί σε μαγαζί και να μένουν άναυδοι από την υψηλή τιμή της. Βλέπω και το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη με τους ταράνδους να ξεκινάνε από την παγωμένη Φινλανδία για να φτάσουν έγκαιρα και στη χώρα μας! Βλέπω και άλλα...αλλά καλύτερα να σταματήσω κάπου εδώ, άλλωστε σε λίγο καιρό θα τα δείτε και 'σείς όλα αυτά καθισμένοι στον αναπαυτικό σας καναπέ (εγώ από το πουφ) μέσα σ' αυτό το χαζοκούτι που λέγεται τηλεόραση.
Τι είπατε; Ότι δεν θα ξεχάσουμε τόσο γρήγορα τους πυρόπληκτους; Μην παίρνετε και όρκο! Καλή μας διασκέδαση...

11 comments:

tulipa nera said...

Ενόραση έχεις;... :)) Φοβάμαι ότι σε λίγο δε θα τα βλέπουμε, θα τα ζούμε... Και θα νομίζουμε πως τα βλέπουμε... στην τιβί, στο σινεμά, κάπου αλλού πάντως, όχι στην πραγματικότητα... σαν ένα [άσχημο] παραμύθι.

Καλημέρα!

prophet81 said...

@ tulipa nera καλώς ήλθες στην παρέα! Από τα λίγα ισπανικά που ξέρω, το όνομα που έδωσες είναι "μαύρη τουλίπα" ε; Ωραίο και συνάμα μελαγχολικό! Όσο για την ενόραση, ρίχνω και τα χαρτιά αν σε ενδιαφέρει(εντάξει πλάκα κάνω)! Δυστυχώς τόσα χρόνια ζούμε στο ίδιο έργο θεατές, χωρίς να αλλάζει κάτι, εκτός από το κόμμα που βρίσκεται κάθε φορά στην διακυβέρνηση.
Όσο για το παραμύθι, δυστυχώς και αυτό, όπως λέει και ο Μίλτος Πασχαλίδης, είναι με λυπημένο τέλος!
Πολλά φιλιά στα μούτρα...

Nobody said...

Χρόνια πολλά πάντως.
Ωραίο ποστ

Michalis said...

Πολύ καλή δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!! Αν θες να δεις αστεία βίντεο μπορείς να επισκέπτης http://funniestvideoclips.blogspot.com/ όπου εκεί μπορείς να βρεις συλλογές από επιλεγμένα αστεία βίντεο. Απόλαυσε…

prophet81 said...

@nobody: Ωχ για να με γλύφεις εσύ, κάτι θέλεις! Λέγε πόσα...:)

Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά (το δώρο μου που είναι;;;;;;), αν και κάπως πρόωρα αλλά μετράει η σκέψη!Άντε και στα δικά σου!!!

@michalis καλώς μας ήρθες φίλε. Σ΄ ευχαριστώ για το γλύψιμο, αλλά πληροφοριακά δεν κατεβαίνω υποψήφιος στις εκλογές, οπότε ξέχνα τα ρουσφέτια!!!
Ευχαριστώ και για την όαση γέλιου που μου προσφέρεις μέσω του blog που προτείνεις, να είσαι σίγουρος ότι θα το επισκέπτομαι συχνά.

Καλημέρα και πολλά φιλιά στα μούτρα σε όλους...

Πρασσάς K. said...

Τα πράγματα δεν είναι εύκολο να τ' αλλάξουμε. Τη στάση μας όμως απέναντι σ' αυτά είναι.

Dream_Rider said...

Ένα από τα λίγα που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά σα λαός είναι να παθιαζόμαστε πάρα πολύ βραχυπρόθεσμα και να ξεχνάμε πάρα πολύ εύκολα μακροπρόθεσμα...

Skouliki said...

ti na po kai ego poy anagkazomai na doyleuo se ayto poy les esy poyf xazokoyti ... eleossssssss

fili

Paranoia said...

βλέπω τη μιζέρια στο μεγαλείο της μ' όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες και δήθεν επαναστάτες χωρίς αιτία μιας και δεν ξέρουν ούτε τι λένε ούτε γιατί το λένε
την καλημέρα μου

Skouliki said...

καλησπερααααααααααααααααα

prophet81 said...

@skouliki καλημέραααααα!
Και για πε, ποιον ακριβώς δουλεύεις σε εκείνο χαζοκούτι;

@paranoia, πίστεψέ με αυτοί οι "καραγκιόζηδες" ξέρουν πολύ καλά τι λένε και γιατί το λένε!

Καλημέρα από την ηλιόλουστη αλλά παγωμένη Αλεξανδρούπολη!