Friday, November 9, 2007

ΟΔΗΓΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!!!

5 τραγούδια από την χθεσινοβραδινή εκπομπή:
  1. Παλιός σκοπός --> Χαϊνηδες

  2. Η τράτα --> Παπακωνσταντίνου Θανάσης

  3. Χαλκίδα --> Χατζημιχάλης

  4. Τζιβαέρι --> Νεάρχου Παράπλους

  5. Να βάλω τα μεταξωτά --> Κανά


...η ουσία είναι το τι κρύβεται από πίσω...γιατί κάθε τραγούδι έχει και μία ιστορία να μας διηγηθεί...

'Ασχετο:Έχω ένα μήνα περίπου που ανεβοκατεβαίνω τρεις φορές τη βδομάδα στην Κομοτηνή για δουλειά (σχολείο). Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούλιο που τελειώνουν τα καθήκοντά μου ως ωρομίσθιος :) Το ζήτημα που προκύπτει σ' αυτές τις πρώτες μου μετακινήσεις είναι ότι χάνω στο πήγαινε και στο έλα μία ώρα! Είναι εντελώς άχρηστος, νεκρός χρόνος! Σαλτάρω όταν είμαι υποχρεωμένος να χάνω έτσι ένα μέρος της ζωής μου. Ανάλογο παράδειγμα μπορώ να σας δώσω με την ουρά στις τράπεζες και γενικότερα στις δημόσιες υπηρεσίες (καταλαβαίνετε τι εννοώ)! Κάθεσαι μία ώρα στην αναμονή ενώ θα μπορούσες να κάνεις χίλια δυο πράγματα, και δεν μιλάω μόνο για δουλειά. Θα μπορούσες όλο αυτό το χρόνο να τον ξοδέψεις σε άλλες δραστηριότητες τόσο για την προσωπική σου μέριμνα όσο και για ευχαρίστηση (καφεδάκι). Στην Πολιτική Οικονομία νομίζω ότι αυτό ονομάζεται Κόστος Ευκαιρίας. Προσπαθώ, λοιπόν, να σκεφτώ τι θα μπορούσα να κάνω στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγώ. Μία φίλη μου είπε να ακούω μουσική!!! Ωραία, κάθε Τρίτη και Πέμπτη λόγω της εκπομπής ακούω τουλάχιστον 200 τραγούδια κάθε φορά (διότι για να βάλεις ένα τραγούδι πρέπει να έχεις ακούσει άλλα 10 από πίσω για να αποφασίσεις και να διαλέξεις) οπότε δεν αντέχω άλλο μουσική!! Η μόνη λύση που βρήκα μέχρι στιγμής είναι να διαβάζω παράλληλα κάποιο βιβλίο!#$%^&* Τώρα θα μου πείτε πώς γίνεται αυτό. Κι όμως αν όλα τα βιβλία που κυκλοφορούν έχουν και ακουστικό cd ήχου θα μπορούσε να γίνει αυτό που σας λέω ;) Για σκεφτείτε, διαβάζεται τον κώδικα Da Vinci το βράδυ πριν κοιμηθείτε και είστε 50 σελίδες πριν το τέλος...κάπου εκεί σας παίρνει ο ύπνος...zzzzzzzz! Σηκώνεστε την άλλη μέρα το πρωί και έχετε να πάτε ένα ταξίδι που είχατε κανονίσει από την προηγούμενη εβδομάδα για δύο μέρες. Παίρνετε, λοιπόν, το cd στο αυτοκίνητο και μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας έχετε τελειώσει και το βιβλίο :) Σωστός; Μπορείτε να μου πείτε τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να γεμίσω το χρόνο μου;

24 comments:

Μ said...

Προφητούλη μου, μάλλον έχεις μείνει πίσω! Και βεβαία υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί να έχεις i-pod. Λέγεται podcast.
Όσο για το πήγαινε-έλα ξέρω ακριβώς τι εννοείς...Έκανα για 1 περίπου χρόνο την διαδρομή Αθήνα-Ασπρόπυργος,περίπου 1 ώρα. Και από το νέο έτος που ξαναπιάνω δουλειά θα κάνω άλλα 40'.

Κανένα καλό καινούριο βιβλίο θα μας προτείνεις να διαβάσουμε;;;
Φιλάκια!

Dream_Rider said...

Την ίδια πρόταση με τη Μαρία. Υπάρχουν αρκετά βιβλια σε τέτοια μορφή. Βέβαια πρέπει να πάρεις και ipod το οποίο τα έχει τα λαφτά του.. Έλα βρε, ένα γράμμα στον Άη Βασίλη εποχή που είναι!

prophet81 said...

@μαρία κ.-π. καλημερούδια :)
Ναι, η αλήθεια είναι ότι με την τεχνολογία δεν τα πάω και πολύ καλά, ή μάλλον τα πάω καλά απλά θα ήθελα να τα πηγαίνω χειρότερα!!! IPOD λοιπόν ε; Και αυτό προφανώς μπορεί να συνδεθεί στο αυτοκίνητο ε; Το ήξερα ότι κάποια βιβλία έχουν βγει σε ηλεκτρονική μορφή και σε μορφή ήχου αλλά είναι λίγα ακόμα. Νομίζω ότι απο δώ και πέρα θα πρέπει να βγαίνουν όλα σε cd να μπορούμε και μεις να διαλέγουμε ;)
Το τραγικό μαράκι μου είναι ότι οι βενζίνες που πληρώνουμε στη διαδρομή στοιχίζουν πολύ περισσότερο από τα λεφτά που θα πάρουμε στο σύνολο αλλά...είπαμε προϋπηρεσία είναι αυτή!
Υ.Γ. Θα ανεβάσω ένα αρθράκι αυτές τις μέρες με τα βιβλία:1ον που μ' αρέσουν και 2ον που πουλάνε τρελά αυτή την εποχή.

prophet81 said...

@dream_rider...αγαπητέ Άγιε Βασείλι (έκανα και μερικά λαθάκια για να φαίνεται ότι γράφει μικρό παιδάκι!) ήμουνα πολύ καλό παιδί όλη τη χρωνιά φέτος και θέλω για δώρο ένα ipod! Σε παρακαλό μι με κσεχάσεις!!!
Την καλημέρα μου από την βροχερή Αλεξανδρούπολη :)

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ!!!!
ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ 25 ΩΡΕΣ ΑΝΤΙ 24 ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ!!!!!!
;)

prophet81 said...

@αφροδίτη, πάρε και συ μια βροχερή καλημέρα :)
Ανέκαθεν ήμουν ενάντια στον τρόπο χρονομέτρησης της μέρας! Γιατί 24 ώρες; Ποιος ήταν αυτός που όρισε την ώρα και της έβαλε 60 λεπτά και γιατί όλοι εμείς το δεχόμαστε χωρίς αντίρρηση (έτσι γράφεται;);
Τέσπα θα περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα να πέσει από την καμινάδα μου ο Άι Βασίλης παρέα με το ipod μου!!!

Anonymous said...

ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ...
ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΕΙΣΑΙ...ΑΜΑΝ!!!!ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! ;)

stalamatia said...

χα χα χα μήπως τα ΛΑΘΑΚΙΑ σου είναι αντιγραφή από τα [παιζάκια] στο σχολείο?. Πόσο χρονών είναι ο μεγαλύτερος σου μαθητής? ή μήπως να ρωτήσω πόσο είναι ο μικρότερος?έλα γράψε μας κάτι να συγκρίνω και εγώ από άλλη σκοπιά.Είναι πολλοί ή λίγοι οι εκπαιδευόμενοι εκεί πάνω?Εμείς πέρσι καλέσαμε και άλλα σχολεία και κάναμε ημερίδα σχετικά με το περιβάλλον.

Μ said...

Να προσέξεις όταν θα παραγγείλεις στον Άη-Βασίλη το χρώμα! Μη σου'ρθει κανένα φούξιο και μας λιποθυμήσεις... ;)

Περιμένω με αγωνία το ποστ για τα βιβλία, μιας και έχω ξεμείνει.

Anonymous said...

Μήπως χρειάζεσαι διακοπούλες;Μήπως ένα μικρό διάλειμμα; Μήπως δεν μπορείς να φύγεις τώρα; Μήπως; Μήπως;

Κράτα γερά με τη μουσική σου κια για μας τους παντέρμους!

Λοιπόν την αυριανή μου παραγγελιά στην καλή σας διάθεσή πάντα:

1) Αυτή η νύχτα μένει (Παπίου)
2)Στα νερά να περπατήσω (Αρβανιτάκη)
3)Σαν τα ρολόγια (Χαρούλης)
4)Τι είναι αυτό που μας ενώνει

αυτά.... επιστρέφω στο βαγόνι του τρένου μου ;) !! Φιλιά !

KitsosMitsos said...

Όμορφα τα τραγούδια. Στα προτεινόμενα λοιπόν. Έτσι, για αλλαγή.

prophet81 said...

@αφροδίτη αφού ξέρεις ότι μ' αρέσει πάντα να παίζω τον ρόλο αυτό του συντηρητικού επαναστάτη :)
Δεν βλέπω πάντως να την παλεύω μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε λέω να αγοράσω μόνος μου το ipod και να ζητήσω από τον Άγιο Βασίλη κανένα Yu-Gi-Oh (δεν ξέρω τι είναι αυτό αλλά ακούω τα παιδάκια που το λένε συχνά, οπότε κάτι καλό θα είναι)!

prophet81 said...

@stalamatia καλημέρα κούκλα μου :)
Οι ηλικίες είναι από 19 μέχρι 55 περίπου! Πιάνει ένα μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Το ΣΔΕ Κομοτηνής είναι λέει το πρώτο σχολείο σε προσέλευση μαθητών και όντως έχει πάρα πολλά άτομα, εξαιτίας και του γεγονότος ότι προσεγγίζεται και από τους μουσουλμάνους της Ροδόπης, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό εγκατέλειπαν τη σχολική τους πορεία μετά το δημοτικό. Την Παρασκευή πήγαμε σε μία ημερίδα για το περιβάλλον και για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειες, οπότε την Τετάρτη θα συζητήσουμε πώς τους φάνηκε, τι τους έκανε εντύπωση και αν έχουν κάποια απορία.
Άντε περιμένουμε να κάνετε και φέτος κάποια ανάλογη ημερίδα, να μας καλέσετε να τα πούμε και από κοντά ;)

prophet81 said...

@μαρία κ.-π. λες ε; Δεν το είχα σκεφτεί αλλά γι' αυτό είναι οι blogοφίλοι :)
Τώρα που είπες φούξια θα ήθελα να καταγγείλω (σοβαρά και αστεία) το γεγονός ότι η AVON κυκλοφόρησε μόνο σε έντονο ροζ χρώμα τα ημερολόγια για την εκστρατεία ενάντια στον καρκίνο του μαστού!!! Εντάξει είπαμε ότι αφορά περισσότερο τις γυναίκες αλλά η κίνηση μπορεί να γίνει και από άντρες που θα ήθελαν να αγοράσουν ένα ημερολόγιο και γιατί όχι να μην πάρουν το συγκεκριμένο που ξέρουν εκ των προτέρων ότι τα χρήματα θα διατεθούν για καλό σκοπό. Οπότε ελπίζω την επόμενη φορά που θα γίνει μια αντίστοιχη κίνηση να προνοήσουν να τυπώσουν τουλάχιστον ένα ακόμα (λίγο πιο αντρικό χρώμα) :)

prophet81 said...

@thalassini καλημερούδια!
Και ένα μικρό διάλλειμα χρειαζόμαστε και διακοπούλες έχουμε ανάγκη αλλά το θέμα είναι ότι τα αφεντικά έχουν άλλη άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα!!!!

Η μουσική, ίσως, είναι η μόνη μου διέξοδος...και με τέτοια τραγούδια που ζητάς το ταξίδι είναι εξασφαλισμένο :) "Θα χαρούμε να σας δούμε, λοιπόν, σε μία από τις επόμενες πτήσεις μας. Ευχαριστούμε που διαλέξατε εμάς για το ταξίδι σας (την επόμενη φορά θα σας έχω καφέ και κρουασανάκια)"!
"...Σαν τα ρολόγια που σιωπούν
στων τραγουδιών τα λόγια
έτσι κι η αγάπη μας ματώνει στην σιωπή
τι να σου κάνει ένα κερί και τι να κάνει η φλόγα
που είναι σαν σφαίρα αδέσποτη εκείνου που αστοχεί..."
Γιάννης Χαρούλης
Μουσικής: Διονύσης Τσακνής
Στίχους: Μάνος Ελευθερίου

prophet81 said...

@kitsosmitsos καλώς μας ήλθες!
Να φανταστώ ότι έχεις βαρεθεί τα σκυλοκαψουροτράγουδα και ψάχνεις κάτι πιο εύηχο στο αυτί (όχι ότι ο Μακρόπουλος δεν είναι εύηχος αλλά λέέέέέέέμε τώρα);
Σε περιμένω το βράδυ, αν δεν έχεις κάτι καλύτερο, λίγα λεπτά μετά τις 11 μέσα από το www.polisradio.gr

Καλημέρα σε όλους από την ηλιόλουστη κατά τα άλλα Αλεξανδρούπολη :)

Anonymous said...

Καφέ και κρουασανάκια μμμμ...να σου στείλω και μηλόπιτα αχνιστή με μπόλικη κανελίτσα τότε!

και άλλη παραγγελιά (τώρα που σε βρήκαμε...) ο κραουνάκης (είχα πάει την κυριακή εκπληκτικός!) μου είπαν οτι θα βγάλει -έχει βγάλει? ένα καινούριο τραγούδι που λέγεται " Σελήνη". Μήπως το έχεις, μπορείς να το στείλεις σε mp3?για ένα γνωτσό μου το θέλω που το αναζητά.Φιλιά στα μούτρα όπως λέει ένας άλλος γνωστός!

Μ said...

Μμμμ... Έλα μην είσαι συντηρητικός με τα χρώματα! Στο κάτω-κάτω αν θες να βοηθήσεις την εν λόγω εκστρατεία, αγόρασε ένα και κάντο δώρο στην φίλη σου. ;)

Εγώ πάντως το πήρα και είναι τέλειο!!!

prophet81 said...

@thalassini κρουασανάκι προς το παρόν δεν έχω αλλά μου φέρανε κολοκυθόπιτα χτες κάτι γνωστοί μου και είναι καταπληκτική, οπότε θα σας κεράσω και σας ένα κομματάκι ;)
Κραουνάκης ε; Άσε να δω μέσα στο Σαββατοκύριακο τι μπορώ να κάνω για σένα. Τα ξαναλέμε από Δευτέρα...μέχρι τότε πολλά μα πάρα πολλά φιλιά στα μούτρααααααα :)

prophet81 said...

@μαριά κ.-π. μα το έχω κάνει ήδη δωράκι σε μια φίλη μου! Το θέμα είναι ότι ήθελα ένα και για μένα :(
Τέσπα την καλημέρα μου από την Αλεξανδρούπολη με έναν καιρό που τον έχουν πιάσει τα υπαρξιακά του!

Anonymous said...

Kαλησπέρα μμμμ νόστιμη η κολυθόπιτα!! Ευχαριστώ τα βρήκα τα ταργούδια !!!
Φιλιλα κατάμουτρα!

prophet81 said...

@μαρία κ.-π. καλημέρα μαράκι μου! Το πήρα δώρο σε μια φίλη μου την πρώτη κιόλας βδομάδα που κυκλοφόρησε αλλά το θέμα είναι ότι θα το ήθελα και για μένα :(

prophet81 said...

@thalassini σειρά σου τώρα να κεράσεις κάτι ;) Κατά προτίμηση μία μπουγάτσα με κρέμα, έτσι για να έρθει το στομάχι στα ίσα του πρωί πρωί!

Anonymous said...

Συγνώμη δεν κεράστηκες από τη "φλογερή" μηλόπιτά μου? Ενα ποστ πριν από το "χειμωνανθό"! Μπουγατσούλα με κρέμα όπως πολύ ωραία την φτιάχνεται εκεί πάνω και όπως πολύ ωραία την φτιάχνουμε και στα Χανιά βλ."Ιορδάνης".Σλουρπ!